Wat is: Clitoris

Clitoris

De clitoris ligt aan de bovenzijde tussen de grote schaamlippen, op het punt waar de kleine schaamlippen bij elkaar komen. Het zichtbare deel ziet eruit als een klein roze bolletje, de glans clitoris. De clitoris bevat zeer veel zenuwuiteinden en is daardoor erg gevoelig voor directe aanraking, maar bij zacht strelen of likken (beffen) kan de vrouw een groot genot ervaren.

De clitoris kan net als de penis van een man een erectie krijgen, dit is echter over het algemeen alleen zichtbaar door de schaamlippen opzij te duwen.
Stimulatie van de clitoris kan leiden tot een orgasme. Wanneer een vrouw dicht bij een orgasme komt, verdwijnt de clitoris in een huidplooi.
Tijdens masturberen stimuleert een vrouw zelf haar clitoris, bijvoorbeeld met haar vinger, of door ergens tegenaan te wrijven.
Het grootste gedeelte van de clitoris is verborgen in het lichaam, een externe stimulatie van de gehele clitoris kan bij sommige vrouwen tot een dieper orgasme leiden. Het is onduidelijk of tijdens geslachtsgemeenschap het interne deel van de clitoris door de penis wordt gestimuleerd. Niet alle vrouwen kunnen door alleen penetratie een orgasme bereiken.

bron: Wikipedia