Wat is: Masturbatie

Masturbatie

Masturbatie, zelfbevrediging of onanie is het stimuleren van de eigen geslachtsdelen om seksuele opwinding te bereiken, meestal tot er een of meer orgasmen op volgen. Het komt voor bij mensen, zoogdieren en reptielen. Bij iemand van het mannelijk geslacht wordt het ook wel aftrekken genoemd, bij iemand van het vrouwelijk geslacht spreekt men wel over vingeren. Een ouderwets synoniem voor masturbatie is zelfbevlekking.

De term masturbatie wordt ook wel foutief gebruikt wanneer het gebruikt wordt voor het aanduiden van het met de hand stimuleren van de geslachtsorganen van de partner. Per definitie is dit geen zelfbevrediging. Als het wederzijds gebeurt, spreekt men van wederzijdse masturbatie terwijl elkaar aftrekken of vingeren correcter is.

Er zijn veel synoniemen in volkstaal voor deze handelingen. Masturbatie en geslachtsgemeenschap zijn de twee meest voorkomende seksuele activiteiten.

HOE:
Een vrouw masturbeert door de omgeving van de vagina en in het bijzonder de clitoris te beroeren. Eventueel penetreert ze daarbij haar schede met een of meer vingers. In de volksmond wordt dat vaak vingeren genoemd.

De meest gebruikte techniek voor zelfbevrediging van een man (aftrekken) is het met de vuist of enkele vingers op en neer bewegen van de voorhuid over de eikel of rond de schacht van de penis, totdat een orgasme en zaadlozing wordt bereikt. Vaak wordt de op-en-neergaande beweging versneld, naarmate de ejaculatie nadert. Bij onbesneden mannen is de eikel vaak te gevoelig om zonder voorhuid te masturberen.

bron: Wikipedia